Què és la teràpia amb làser?
La teràpia amb làser és un tractament que oferim en Lleida Veterinary Hospital, Lleida. És un tractament sense medicaments o cirurgia, que s'utilitza en la medicina veterinària des de fa dècades. Aquest procediment s'ha demostrat clínicament eficaç en el tractament d'un nombre de malalties en gossos, gats i altres animals.Quines malalties poden ser tractades amb la teràpia làser?
Les indicacions més comuns per les quals els nostres veterinaris de Lleida Veterinary Hospital utilitzen aquesta teràpia són:
- Artrosi, malalties degeneratives de les articulacions
- Mal d’esquena, malaltia del disc
- Trastorns dermatològics (punts calents, dermatitis interdigital i granulomes)
- Alleujament del dolor postquirúrgic
- Tendinitis
- Ferides
- Otitis externa
- Torçades i esquinços
Com funciona la teràpia amb làser?
La teràpia amb làser utilitza un feix intens de partícules de llum (fotons) que de manera segura i sense dolor, penetra profundament en el teixit i estimula la cicatrització de les cèl·lules. Els fotons estimulen els mitocondris dins de les cèl·lules per a produir ATP (Trifosfat d’adenosina) a través d’un canvi químic anomenat “”foto-bio-modulació”.
L’ATP proporciona l’energia necessària per a curar. L’augment en la producció d’ATP redueix la inflamació, alleuja el dolor, accelera la reparació de teixits i el creixement cel·lular, millora el flux sanguini en la zona de la lesió, permet una curació més ràpida de les ferides i pot millorar la funció nerviosa. Un altre aspecte positiu és que no produeix efectes secundaris i la majoria dels animals experimenten resultats positius de seguida.
Què es pot esperar de la teràpia amb làser?
Durant el tractament en Lleida Veterinary Hospital, els animals solen experimentar una sensació càlida i calmant, similar a la d’un massatge. La llum làser s’aplica amb una peça de mà no invasiva, en les zones del cos que necessiten tractament. La majoria de sessions es realitzen en menys de 10 minuts. La quantitat i freqüència dels tractaments estan determinats per la gravetat i la lesió específica que pateix cada mascota.